onsdag 14 september 2011

Upper Manhattan

Nu kommer jag att backa tillbaka, för Upper Manhattan hände samma dag som Central Park. Efter cykelturen åt vi lunch i en liten pastaservering.
Där fick man bestämma vilken pasta man ville ha och övriga ingredienser, sedan lagades den till medan vi tittade på. Jag insåg snabbt att en portion skulle räcka till oss båda, och det gjorde den.
Sedan letade vi rätt på en hop on hop offbuss och reste norrut. Vi startade på vänstra sidan av parken och rundade den sedan på utsidan.
Om jag förstod guiden rätt - han hade en mikrofon, som brusade mer än den lät bra - så spelades några av scenerna i West Side Story in här.
 
Broadway är den neda gatan som går från norr till söder. Det var den ursprungliga vägen på ön, som indianerna använde långt innan européerna kom. Den är heller inte rät, som de andra gatorna som kommit till senare. Här kommer några fler intryck utmed vägen:
Och så några bilder från Harlem:

Guggenheims konstmuseum:
Häst och vagn för dem som inte är allergiska, vilket Mats är.
Och så några avslutande stämningsbilder från centrala Manhattan igen:
Times Square
Sedan avslutades dagen med middag på en grekisk restaurang på gatan bakom hotellet. Vi kunde åter igen sitta ute och äta i den ljumma kvällsluften. Vi fick också med oss resterna av middagen hem i en doggy bag, för portionerna var verkligen stora!






















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar