torsdag 15 september 2011

Top of the Rock och shopping

Idag letade vi oss fram till Rockefeller Center för ännu ett höjdarbesök. Det är en otrolig känsla att stå däruppe och se ut över Manhattan. Långt där nere ser man små leksaksbilar och dockor skynda fram på gatorna.





Här ser man också så gott som hela Central Park.

Och så staden - så fascinerande!
Nära Rockefeller Center ligger ...
Vi slog oss ner och tog en paus och kikade på folkvimlet.
Det går åt mycket vätska i värmen. Igår var det uppåt 30 grader, idag bara något lägre.
Sedan åt vi smörgåslunch. Mats tog en American Hero, en baguett som inte var tillräckligt varm. Jag valde en Santa Fe, panini med kryddstark kyckling som var god. Nästa stopp blev Macy's, som ju ligger alldeles intill Empire State Building.

Där shoppade vi loss. Jag köpte tre tröjor och Mats ett par jeans, två skjortor och tre t-shirts.
I en del av Macy's hade de riktigt gamla trärulltrappor. Sådana har jag inte sett sedan jag var ung.

Efter middag på ett noodleställe, som varken var bra eller dåligt, klev vi ut i ett skymmande New York. Kvällarna har varit i stort sett lika varma som dagarna. På väg till bussterminalen njöt vi av alla ljusfenomenen. Har inte redigerat några sådana bilder än, så de kommer senare.

PS Vi var riktigt modiga och satt och dinglade med benen högt över marken också! Den bilden bjuder vi på. En och annan turistfälla måste man ju fastna i. ;D


1 kommentar:

  1. Så härligt det låter, åh vilka bilder, du är helt underbar med kameran, värmen låter inte heller fel, imorse hade vi 9 grader, brrr, skulle verkligen vilja besöka New York, ha det så härligt och hälsa Mats, kramiz Lisbeth

    SvaraRadera