måndag 12 september 2011

Central Park

Vi letade oss utan större besvär upp till Central Park. Utanför parken fotade vi en staty. Då klev en äldre dam fram och frågade om vi visste vad vem vi fotade och berättade att det var Columbus.
Utanför parken såg vi en mycket storvuxen "kvinna", som levde ett liv som någon form av marionettdocka. Vet inte vad meningen med henne var, om hon var en turistfälla att fotas tillsammans med eller om hon gjorde reklam för något.
Väl inne i parken blev det en fråga om var vi kunde hitta rätt cykeluthyrare - vi hade ju gratis cykelhyra genom New Yorkpasset - det visade sig att vi skulle tillbaka till en tvärgata innan parken. Vi vände om och kom så småningom tillbaka till parken med varsin cykel. När jag satt upp, så kunde jag knappt trampa, för tramporna satt för långt bakåt och sadeln var för låg. Mats fixade till sadeln, så att jag kom högre upp. Sen gick det bättre, men blev aldrig riktigt bra.
Nu ska ingen tro att ett besök i Central Park är en lugn upplevelse, särskilt inte en lördag. Det gällde agtt ha ögon i både ansikte, sidor och nacke, för vägen vimlade av cyklister, inlineåkare, cykeltaxis, hästvagnar, joggare och folk på promenad. Ibland dök en och annan bil också upp. Man får inte cykla hur som helst och överallt, utan bara på de stora asfalterade huvudvägarna. Efter en stund pausade vi.
Vi köpte varsin dricka och jag en glass och slog oss ner på en bänk. Efter en stund kom en kvinna som började spela fiol till färdiginspelade klassiska verk. Hon var duktig. Man vet aldrig vad som dyker upp i parken - statyer, lekparker, bollytor mm. 
 Ännu en spelman, duktig sådan, med pop/country i repertoaren.
Och den stora Jaqueline Onassisreservoiren...
... där vi fastnade rejält på bild.
Vid nästa damm hittade vi...
... änder och...
...sköldpaddor ...
... den fantastiska kombinationen av skrapor och grönska.
Vi cyklade faktiskt runt i stort sett hela parken, vilket innebär omkring 5 km. Det var bara en backe jag fick leda cykeln uppför. Duktigt, med den cykeln! om jag får säga det själv. :)

PS Här kommer en bild som visar att också jag var uppe i Empire State Building!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar