söndag 18 september 2011

Las Vegas - glitter och ljus. Del 1

Efter den otrevliga starten på Newarks flygplats, kom vi i alla fall iväg. Intill Mats satt en trevlig amerikanska från Maine, som skulle på konferens i Vegas. Flygrutten passerade Grand Canyon, så här får ni se hur den ser ut högt uppifrån luften.
Kompletterar med ännu en bild, som visar det karga landskapet under oss.
Det första vi såg, när vi klev in i ankomsthallen var spelmaskiner. Likaså vid bagageutlämningen och vid biluthyrningen. Inte svårt att fatta att vi kommit rätt då!
Vi hittade en shuttlebuss, som tog oss till biluthyraren. De har smart nog samlat alla biluthyrare på ett och samma ställe, vilket underlättade. När vi fyllt i alla papper, lämnade vi flygplatsen i en stor Dodge Journey, stationsbil. Det var mellanklass, det! Vi hade bestämt oss för en GPS också, men trots det hade vi stora problem med att hitta vårt hotell. Det ligger lite i kläm mellan några av de stora hotellen vid Strippen. Till sist hittade vi i alla fall rätt och med många intryck av staden pustade vi ut på hotellrummet. Rum och rum, det är som en mindre etta.
Kök
Sovrum och walk-in-closet
Badrum
Matplats och...
...vardagsrum.
Så det går då rakt ingen nöd på oss. Vi gör vår egen frukost, men äter de andra målen på stan. Det har blivit mycket kyckling för mig i olika tappningar. Igår, t ex, blev det kycklingpizza. Jag orkade bara äta upp hälften.

I Planet Hollywoods byggnad finns en Mall, som är 1,2 miles lång. Men det är inte som vilket shoppingcenter som helst, utan det är byggt som om man vandrar omkring utomhus med himmel över huvudet. Högt upp!
En till två gånger i timman, bryter det ut ett åskväder där inne. Blixtarna ljungar, det mullrar och över en liten damm börjar det regna. Mats fångade det på film. Det gick inte lika bra med stillbilder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar